page_head_bg

O le atinaʻeina o pisinisi faʻapipiʻi

O le atinaʻeina gafataulimaina o le sosaiete o tagata e faʻafeiloaʻi ai le faʻapipiʻiina o palasitika e faʻateleina le mamafa o le siosiomaga, ae o le afifiina palasitika o le a le suia i isi mea faʻapipiʻi ona o ona tulaga faʻapitoa. I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi, o mea faʻapipiʻi palasitika o le a faʻaaogaina i se auala e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le carbon ma faʻafeiloaʻi le siosiomaga, ma faʻaleleia le aoga o mea faʻapipiʻi palasitika.

Ole fua ole toe fa'aaogaina ole palasitika e na'o le 10%,o lona uiga o le 90% o le palasitika o loʻo susunuina, faʻapalapala pe lafo saʻo i le siosiomaga masani.O palasitika e masani ona alu i le 20 i le 400 tausaga, pe sili atu, e pala.Palasitika ua pala e maua ai otaota, po o microplastics, e tumau i le taamilosaga o le ea, i mea uma tatou te faia, mai le vai i meaai ma palapala. O le afifiina o mea fa'atumauina e mafai ona motusia lenei ta'amilosaga leaga.

green

O le tele ma le tele o atunuu o loʻo faʻatinoina tulafono e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o pusa palasitika

I le 2021, na faalauiloa ai e Ausetalia le National Plastics Plan, lea e faʻamoemoe e faʻagata pepa palasitika e tasi e faʻaaoga i le 2025. E le gata i Ausetalia, o loʻo faʻatupulaʻia le numera o atunuʻu ma taulaga i le lalolagi atoa o loʻo faia ni gaioiga e faʻasa ai pepa palasitika e tasi. I totonu o le EU, o le 2019 Single-Use Plastics Directive o loʻo faʻamoemoe e faʻafefea le 10 sili ona masani faʻaoga palasitika mea e maua i matafaga o Europa, lea e faʻatatau i le 70% o otaota uma o le gataifale i totonu o le EU. I totonu o le Iunaite Setete, o setete e pei o Kalefonia, Hawaii ma Niu Ioka ua amata tulafono e faʻasa ai mea faʻaoga e tasi e pei o taga palasitika, tui ma pusa meaʻai. I Asia, o atunuu e pei o Initonesia ma Taialani ua taʻitaʻia valaau mo faiga e faʻasa ai pepa palasitika e tasi le faʻaoga.

E le o mea uma e fa'apipi'i palasitika e lelei atoatoa, fa'aoga gafataulimaina e sili atu ona taua

E tusa ai ma le Ranpak ma Harris Research, e-commerce tagata faʻatau i le US, UK, Farani ma Siamani e naunau e galulue faʻatasi ma kamupani o loʻo faʻaogaina le afifiina gafataulimaina. O le mea moni, e sili atu i le 70% o tagata fa'atau i nei atunu'u uma o lo'o i ai lenei mana'oga, ae sili atu i le 80% o tagata fa'atau i Peretania ma Falani e mana'omia le afifiina gafataulimaina.

O kamupani faʻailoga ua faʻateleina le taulaʻi i le faʻaauauina oa latou faʻataʻitaʻiga pisinisi

Siosiomaga, Sosaiete ma Pulega, e masani ona taʻua o le ESG fuafuaga, o loʻo lisiina o se vaega taua o le tele o atinaʻe a kamupani ona o tagata faʻatau ma tagata teu tupe e faʻalauteleina le siʻosiʻomaga. E ala i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o alagaoa a le pisinisi, e mafai ai e pisinisi ona fa'aleleia a latou togi ma ono maua ai le tele o tau pisinisi, e aofia ai le fa'ateleina o igoa tauleleia, tagata fa'atau ma tagata faigaluega fa'amaoni, ma le avanoa i tupe faavae.

Faatasi ai ma le faateleina o le manaʻoga mo le puipuiga o le siosiomaga ma le manaʻoga mo atinaʻe e ausia se tulaga manumalo i le va o tupe mama tau tamaoaiga ma sini tau atinaʻe gafataulimaina, e saogalemu le fai atu i se taimi lata mai, o le atinaʻeina o mea lanu meamata, toe faʻaaogaina ma gafataulimaina mea afifi palasitika. o le a avea ma atinaʻe o pisinisi afifi. mega aga.

mood

Taimi meli: Au-02-2022

Taimi meli:08-02-2022
  • Muamua:
  • Sosoo ai:
  • Tuu lau Feau